Як і інші блюда, свинину з грибами можна готувати будь-яким способом. Однак найкращим варіантом залишається прекрасний вершковий соус з ароматними грибами і м'яким м'ясом.

Час, необхідний для цього прийому їжі, становить близько 1 години 30 хвилин.

Інгредієнти на 5 порцій

  • 800 г свинячого плеча або шиї
  • 1,5 лука
  • 3 столові ложки рапсової олії
  • 250 г грибів
  • 0,5 л бульйону 
  • 1 столова ложка олії
  • 250 мл вершків
  • 2 столові ложки борошна
  • сіль, мелений чорний перець 

Приготування

  1. М'ясо нарізати середніми кубиками, посолити і приправити. Очистити цибулю і дрібно порізати. Чистимо гриби і ріжемо їх на скибочки.
  2. Смажте м'ясо з усіх боків на невеликій кількості гарячого масла. Потім виймаємо м'ясо, виливаємо зайвий жир. М'ясо повинно бути темним, тому, якщо це не так, ми дамо йому «дійти» деякий час.
  3. Додайте масло в сковороду і обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорого стану. Потім покладіть скибочки грибів і посоліть суміш, приправте. Коли гриби будуть досить прожарені, додайте бульйон. Зробіть соус, помішуючи, з сумішшю, приготовленої з вершків і борошна (вилийте в миску з борошном, постійно збиваючи вершки). Готуйте соус не менше 15 хвилин.
  4. Незадовго до закінчення варіння змішайте смажене м'ясо з цією сумішшю. Подавати із запеченою картоплею.


Не впевнені, що впораєтеся або хочете зекономити час? Купіть свинину з грибами у нас і готово! Ми готуємо її точно за традиційними рецептами!